25 March 2020

JEJU WINTER 2020 (PART 9)

Sambungan dari Part 8 | Pengalaman Pakai Hanbok di Seongeup Folk Village

Malaysia masih dalam fasa Perintah Kawalan Pergerakan. Semoga Malaysia dibebaskan dari Corona Virus dengan segera. Amin.

Sementara masih dirumah ni, sis nak habiskan entri pasal Jeju sis. Untuk pengetahuan, masa sis pergi awal tahun ritu, virus ni belum menular begitu luas. Cuma di Wuhan jer masa tu, so takde isu pun pasal Covid 19 ni masa sis pergi tu.

Enjoy your reading ye gaisss!!!!

Jeju, Day 4 - 12 Jan 2020

Morning. Lepas breaksfast yang sama untuk hari keempatnya. Lalu ke tak terpaksa telan jugaklah. Sis paling suka kopi mesin dorang yang boleh refill seploh kali tu jer.

Destinasi kita pagi itu ialah melawat Jusangjeolli Cliff. Jeju memang terkenal dengan tebing laut yang terbentuk dari letusan gunung berapi.


Cantikkan ciptaan Tuhan.

JUSANGJEOLLI CLIFF

Tebing di Jusangjeolli Cliff terbentuk dari lava gunung berapi beratus tahun dahulu. Kita tengok macam biasa jer kan tapi jika korang saksikan sendiri memang awesome.


Sis cuba tiru gaya instafamos sekarang ye ...

Nak tunggu tangga ni kosong memang becinta. Abang Kembong sentiasa standby jer. Asal takde orang lalu, snap jer terus.


Gaya acah-acah tak pandang kamera ...


 Permandangan yang sangat rugi jika tidak diabadikan.


Ratu tangga sedang beraksi 😻


Nampak cerah kan tapi angin kuat sangat kat atas tu ...


Nasib baik tudung sis boleh dibawa bincang haritu ...


Port bergambar yang sentiasa ramai orang. Kena bergilir-gilir ...


 Jenuhlah menunggu orang ramai beredar 


Wajib pakai glove sebab sejuk giler ...


 Pantang nampak line clear, kitaorang ajer 😝


 Lepas kami, dorang pulak 😝


Dorang lagi ...


 Tak habis lagi ke bang 😜



Tq TG amikkan gambar kitaorang ...


Sementara tunggu yang lain meh kita try aiskrim oren Jeju


Sedap. Masam-masam manis 💛


Sementara menunggu lagi, ternampak pulak rumput popular di Jeju


Anyeong Jusangjeolli Cliff


Akak Kembang 💗 
pls follow/like/subcribe
BlogIG | Youtube

No comments:

Post a Comment