4 November 2019

Majlis Graduasi Tingkatan 5 Kakak Balqis

Mohon ampun jika entri sista ni agak #throwback sikit sebab dok peram jer. Boh sini untuk kenang-kenangan anak cucu cicit nanti. Tak bubuh sini sayang pulak kan dok peram.

Zaman sista dulu mana ada majlis konvo ala-ala kat Universiti ni. Habis SPM sorak sakan jelah sampai kena marah ngan cikgu-cikgu ... kekekeke ...

Bila kakak Balqis bagitau hari Graduasi dia, sistalah yang menggelabah excited. Merasalah jugak bebudak ni pakai baju jubah tu ... mana tau ada yang niat taknak sambung belajar, atleast ada kenangan pakai jubah graduasi kan ...

Setiap orang ada pandangan masing-masing dengan Majlis Graduasi budak SPM ni. Ada yang kata tak perlu. Yelah ... kalau nak graduasi kena bayar. Sekolah anak aku RM60 tak silap. Bagi aku oklah lagi...lagipun buat kat dewan sekolah jer. Tak perlu kat hotel kot sebab baru Graduasi SPM jer ... kalau kat hotel membazir plak nanti ...

Pastu, bunga-bunga pun ada jer jual kat sekolah. Paling murah RM10 pun ada ... takpun pakai beli syer reramai ... nak pakai timer bergambar je kan ...

Macam kes kakak Balqis, Babah dia yang over nak beli. Maklumlah anak dara sorang kan ... kakak Balqis tak mintak pun ... cuma aku sedih jugak ada anak-anak yang mak bapak tak datang ... tapi dorang behave sangat ... tak kisah pun janji ada kawan-kawan support kan ... pedehal ... dulu zaman aku amik report card, Abah tak pernah datang aku takde plak nak touching-touching ...


Sekejap je my anak dara dah SPM (sekarang dah sambung belajar pun)


 My baby. Masa ni nak menitis air mata tengok ... dan dalam hati dok berdoa, harap suatu hari kakak Balqis bakal pakai baju jubah ni betul-betul.




 Love you anak


bestfriend kakak Balqis


Nilah kawan dari kecik


Memasing dah makeup cam dah besar sangat




Ada gambar studio bagai ...



bestfriend yang dah tukar sekolah pun bagi support ...


Moga berjaya dunia & akhirat my baby

Time ambik result SPM pun kami teman bagi support. Dulu Mama punya result SPM, atuk yang amikkan sebab Mama baru keluar hospital (denggi) masa tu.

Bila nak ambik result nilah hati berdebar-debar. Mama redha. Dan Alhamdulillah, kakak Balqis lulus. 


Babah relaks je nengok result anak dara dia ...


Mama confirm berkerut-kerut ... Apapun tahniah kakak Balqis ... Mama banggsa sangat.


Sekarang ni kakak pun dah sambung belajar. Cita-cita Mama nak masukkan kakak ke Universiti Awam tak de rezeki. InsyaAllah, Ijazah nanti kita cuba ye.

Blog Akak Kembang
Instagram | Facebook | Youtube


No comments:

Post a Comment