26 January 2018

TRIP CHERATING (Part 4)

Nampaknya sampai ke tengahari hujan masih tidak menampakkan mahu berhenti. 

Kami sepakat kalau pukul 3 petang hujan masih belum berhenti, kami akan teruskan jugak buat aktiviti sukan memandangkan persiapan telahpun dibuat. Lagipun dah lama tak main hujan kot ... hehehehe ...

Di Holiday Villa Cherating ni korang tak payah risaukan tempat untuk adakan aktiviti riadah. Kawasannya luas untuk aktiviti sukan. Tapi sebelum melakukan apa-apa aktiviti perlu maklumkan pada pihak hotel terlebih dahulu.


Harap tak demamlah semua ye ...


Budak-budaklah paling suka main hujan kan ...


Ngeee :) Kakak takleh kena hujan, nanti jatuh susuk :)


Yo! Kami dari rumah Merah ....


Berentap ngan rumah kelabu ... kekekeke.

Sudahnya, 2 family ni jelah yang sempat possing ngan rumah sukan memasing. Yang lain ke laut dah ..



Sukan paling senang untuk kategori kanak-kanak ialah Bawa Bola Pinpong Dalam Sudu :)


Remaja sedang menunggu giliran 



Sukan Remaja paling simple ialah Isi Air Dalam Botol Guna Span


Yang ni aksi paling win .... hehehehehe ... anak lambat sangat cari Gula-Gula Dalam Tepung ... mak tolong sekali sampai tertonyoh muka anak dalam tepung ... kekekeke ...


Acara couple paling menyengat ...


Sapa baling bola paling jauh dan tidak pecah adalah pemenang untuk sukan Balingan Kasih Sayang 


Kami  8 9 sahabat yang suka travel ... sorang lagi cicir mana ntah ...

Alhamdulillah. Selesai sudah acara sukan kami. Nasib baik hujan tidak lebat. Malamnya pulak aktiviti kami mahu makan ikan bakar. Tercari-cari di daerah Cherating langsung terus ke Chukai. Dari Holiday Villa Cherating memakan masa 20 minit jer untuk sampai ke Laguna Ikan Bakar.








Masing-masing pilih makanan memasing. 


Yang ni pulak makanan untuk anak-anak kat hotel. Dorang malas nak ikut, so kenalah mak sediakan makanan dari periuk doreomon mak tu.

Ok ... jom bobok ... esok dah nak balik ...huhuhuhu

2 comments:

  1. Suka tengok family besar Alin..selalu buat gathering..jeles tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami suka makan ... kekekekeke pantang makan free laju je hehehe

      Delete