25 July 2016

Hari-hari Hari Raya

Assalamualaikum ....
Jangan ada yang muntah hijau pulak baca kisah hari raya Akak Kembang ek ... Lama dok diam je kan .. sekali kuar ... panjang berjela update Akak Kembang ...
Tahun nie Akak Kembang tak banyak buat/beli baju raya. Semua recyle dari baju-baju yang pakai masa kazen kawin last year. Yang sempat tempah cuma 3 helai jer ...
Ramai yang tanya baju Akak Kembang ni dari MekKembang ke? Taklah ... baju ni dari Akak Kembanglah ... hehehehehe ... kain cotton yang beli kat Ho Chi Minh 2 tahun lepas.Nak beraya ngan amoi Korea ni ...
Dah banyak hari raya ni udah tak sedondon dah ... hentam sajalah ... memang tahun ni last minit semuanya. Bayangkan lagi shari nak raya baru pi shopping baju anak-anak. Sudahnya semua seluar jeans (Padini) untuk Qayyum tiada stok. Nangis tepi katil .... huhuhuhu ... sudahnya jumpa selai kat Brand Outlet ... semua Abang Kembong punya pasal ...Rutin setiap tahun mesti beraya rumah BFF (Lily) dengan family aku. Sebenarnya tak sabar nak tengok rumah BFF yang baru di renovate. Memang cantik & awesome. Nangis lagi bawah ketiak Abang Kembong ...
Terima kasih buat BFF ku Lily. Setiap tahun mesti datang 2 kali beraya ... hehehehe ...
Beraya rumah kakak sepupu (Kak Maria) ... kebetulan anak-anak fruity ngan cucu baru sampai dari Perak.
Dorang pulak beraya rumah Abah aku ...Raya ke 5. Jom sambung raya ... 
Beraya rumah Makngah pulak. Makngah terselit pulak ... hehehehe ...
Anak-anak perempuan Abah. Abah nampak gelap sebab dah lama tak makan Qu Puteh ... hehehehehe ... Beraya rumah baru Kaklong & Abanglong kawasan. Aku memang suka betul tengok rumah baru ni ... hehehee...amik aura ...
Yang nipun keluaran Akak Kembang ek ... kain 2 tahun lepas jugak ...
Sekian, laporan Hari-Hari Hari Raya dari Akak Kembang :)

No comments:

Post a Comment