29 Jun 2010

I City Shah Alam

Korang pernah tengok bandar cahaya lampu?Hah...ni aku nak syorkan korang pi i-city kat Shah Alam..alaa...belakang pintu UITM Shah Alam...senang jek nak cari...tempat ni glamer sekarang..aku pun tak tau pd mulanya...ni gara2 adik2 aku dah plah..aku jeles..terus merengek ngan Encik Suami..nak pegi gak..Sekali tu dalam Facebook..ramai gak kengkawan dah pegi i-city...tempat ni sesuai untuk aktiviti seisi keluarga...tu untuk yang dah berkeluarga..tapi untuk yang belum berkeluarga...leh gak bawak pakwe2..makwe2..tapi kat situ cuaca panaslah skit walalupun malam...yelah...dah disirami cahaya bergemerlapan kan...so, maner aweks2 yg byk songeh tu lebih baik jgn bawak ler...Tempat ni memang happening...jejak jek kaki kat situ korang akan teruja...sangat cantik dengan lampu yang beraneka ruper...aku cari gak lampu2 tu kat kedai2 yang aku pernah pi survey untuk umah aku kan...tapi takder...kot kalau ader...nak gak aku letak kat laman aku yang sekangkang kera tu....kikikikikiki....
Cantik tak? Cantik kan....berapa pulak kos letrik yang kerajaan tanggungkan? Sib baik FOC jek masuk situ..aku rase tak lama lagi kena bayar kot..pasal bil letrik melambong...kikikikiki....so, sebelum terlambat baik korang pergi..

8 Jun 2010

Dapat Kunci Rumah

Alhamdulillah...impian untuk memiliki rumah baru tercapai jugak. Selama ni selagi tak dapat kunci tu aku rasakan macam bukan rumah sendiri. Ni...bila dah dpt kunci rumah siang malam termimpi2..tak sabar nak duduk rumah baru. Lepas ni bermulalah episod pening kepala aku. Mana nak pikir nak pasang grill rumah, nak buat kicthen cabinet, nak buat plaster siling, nak beli perabot, nak beli alat elektrik. Al maklumlah...selama 10 tahun usia perkahwinan kami..aku tinggal bersama keluargaku. Raser macam baru kahwinlah pulak...semua nak kena beli. Pelan2 kayuh....hehehehe...
Sebenarnya aku dah postkan beberapa gambar rumah baru aku tu kat Facebook tapi ada beberapa "silent reader" yang takder facebook. Atas permintaan mereka aku letak gaklah gambar rumah baru ni. Bukan nak menunjuk2 (pinjam kater2 shida sahabat bloggerku yg baru..yg juga bakal jiranku...tak sangka kitaorang akan berjiran). Betul jugak kater Shida tu..kadang-kadang kiter ni suker2 jek tempel gambar2 tapi ada orang yang tak senang duduk...jeles tak tentu pasal. Bagi aku..aku suker tengok..jadikan pengalaman hidup.
So, teng...teng...inilah Rumah aku......
 
Hah! ingat tau no umah aku 20...
 
Welcome........jemput masuk...tapi orang takder....kikikiki...
 
Ini ruang dapur...erm...dapat ker dapur impian aku nikan....takder orang nak tlg sponser ke?
 
teng!teng! kat sinilah tempat aku ngan Encik Suami akan beradu nanti..Ingat nak wat tema merah putih. Cantik tak?
 
Yang ni plak bilik Baby ngan Adik...dorang dah demand nak makeup bilik masing2
 
Eh! Encik Suami ni..rajinnyer cangkul...ker eksyen jek...kikiki....
 
Ni..gambar dr sudut bwh ke atas...hehehe...umah aku dr atas leh tgk bwh..sok2 kalau maleh trn tangga lompat jek dr situ...
tak payah susah2 beli frame...ni kat tepi tangga

Oklah...guys...jangan risau...nnt bila semuanya dah sempurna...aku akan buat kenduri rumah baru...